Om oss

Open Systems är ett företag som tillhandahåller kommunikationslösningar till industrin. Detta betyder att om du behöver skicka data från punkt A till punkt B på ett säkert, tillförlitligt och kostnadseffektivt sätt, så är OSE leverantören för dig!

Vi har ett brett urval miljötåliga, lättanvända produkter som samlar in, vid behov konverterar och distribuerar data från mätpunkt till användare.

Våra kommunikationslösningar består både av produkter och tjänster, där produkterna hittas i vår webshop. I webshopen finner ni allt ni behöver för att ansluta industriella enheter till internet. Vi säljer seriella, ethernet, USB och trådlösa enheter.

Ni finner dem här!

Open systems är en “solutions distributor”. Det betyder att vi även kan föreslå lösningar till olika industriella mät-och styrproblem eftersom vi kan funktionen hos de produkter som vi representerar.

Snabba leveranser
Vi har ett lager som möjliggör utskeppning av 90% av alla beställningar samma dag som ordern mottogs.

Bra Dokumentation
Så att du kan göra det mesta själv utan att anlita dyra experter.

Kundanpassning
Om du vill ha din egen logotyp eller tillverkning av en egen modell av en produkt så kan vi oftast ordna det.

Service och Support
Bakom produkterna finns ett team av professionella medarbetare redo att hjälpa dig om det skulle behövas.

Bra Priser
B&B är en av världens största leverantörer av kommunikationutrustning för industriellt bruk och den stora serietillverkningen gör att vi kan hålla låga priser.

Lång garantitid
Vi är stolta över produkternas höga kvalitet och ger därför 5 års garanti på alla B&B produkter.

Tillförlitlighet
Alla produkter är tillverkade för att tåla industriell miljö. Tillförlitligheten är inbyggd i konstruktionerna och produktionen sker med omsorg. Detta syns bäst genom egenskaper som brett matningssänningsområde, ordentliga kontaktdon, isolation mot överspänningar samt brett arbetstemperaturområde.

Produktbredd
Genom att ha ett stort urval av produkter kan du som kund välja den som bäst passar användningsområdet.

Lättanvändbarhet
Från leverans till installation strävar vi efter att göra alla produkter lätta att använda och installera för att minimera den tid det tar att få dem i drift.Vi tillhandahåller också lättläst dokumentation och installationsanvisningar kostnadsfritt.

Köp produkterna på vår webshop, för att komma dit tryck här.
Ladda ner våra kataloger här nedan eller använd e-katalogen nedanför.

Open Systems Engineering tillhandahåller följande tjänster

OEM Kommunikationslösningar för instrumentering och datainsamling

Vi på OSE samarbetar med Atop technologies för kunna erbjuda kundanpassade produkter. Produktanpassning har en varit kärnverksamhet hos Atop hela deras 30 åriga historia och nu kan vi på OSE i Skandinavien erbjuda dessa tjänster. OSE hjälper dig att ta fram speciallösningar till dina datakommunikationsproblem. Vi löser problem, stora som små, för att göra ditt jobb lättare. Atop har designat och tillverkat produkter för ett stort antal företag, samt för systemintegratörer och maskinbyggare.

Vi erbjuder:

Kundanpassade konverteringar för OEM tillverkare
Omkopplare och datasplitters
PCI-kort med specialiserade gränssnitt
Konverting av serie till ethernet
Trådlös och förtrådad konvertering
Service

Vår service till dig innehåller:

Utveckling av programvara och elektronik
Snabb framtagning av prototyper
Produktion av färdiga etiketter
Tester och certifiering

Konsulttjänster

Konsulttjänsterna innefattar utveckling av operatörssystem, systemkontruktion av industriella webserverfunktioner samt projektassistans.

Supporttjänster

Supporttjänsterna omfattar webbaserade supporttjänster på levererade produkter, support- och uppgraderingsavtal samt remote underhåll via fjärrstyrningsprogram av typ RAS och TightVNC.
Kontakt sker via info(at)opensystems.se.

Utvecklingsuppdrag

Utvecklingsuppdrag åtages inom området utveckling av drivrutiner för styrsystem och industriella system under Linux samt maskinvaruutveckling till av oss levererade produkter. Vi kan även leverera utveckling av operatörssystem för olika embedded plattformar.

Supportavtal

I samband med köp av programlicenser kan ett supportavtal tecknas. Detta innebär en prenumeration på nya programutgåvor och en förlängning av supportfunktionen via E-mail. Kostnaden för detta är 15-18% av aktuellt listpris, beroende av produkt. I det fall supportavtalet gått ut, kan man uppgradera en gammal licens till aktuell utgåva. detta kostar i så fall 30% av aktuellt listpris, förutsatt att det finns en jämförbar licens som fortfarande marknadsförs.

Utbildning

Vi erbjuder kurser på försålda program. Till produkten MI Studio (operatörssystem via webläsare) finns en tvådagars kurs där kursdeltagarna lär sig att bygga websidor som läser och skriver värden i PLC system och som sedan presenteras grafiskt.

Garantier

I samband med köp av programlicenser erhålles en funktionsagaranti, som innebär att ev. funktionsfel rättas kostnadsfritt under en garantitid, som i regel är 12 månader eller så länge aktuell programutgåva (release) säljs. Köparen erhåller en ny programvara sig tillsänd. Installation av den nya programvaran ingår ej, men kan erbjudas på begäran. Eventuella fel rapporteras via info(at)opensystems.se.

Felrättningspolicy

Fel rättas normalt inom innevarande programutgåva (release). I det fall fel uppstår i äldre programutgåvor, ombedes kunden att först uppgradera till senaste utgåva för att se om felet kvarstår. Detta beroende på att en ny programutgåva normalt innebär att samtliga kända fel åtgärdas.

Kundforum

Vi välkomnar förslag från kunder på förbättringar eller kompletteringar av vårt produktutbud eller webbplats. Sänd i så fall ett mail till tgillblad(at)opensystems.se

Företaget grundades 1998 med syfte att bygga system för industriella tillämpningar
baserade på internet och webbteknologi. Under de första tre åren fungerade företaget i huvudsak som ett utvecklingsbolag, där olika tekniker utvärderades utifrån olika användbarhetskriterier och ett antal pilotinstallationer gjordes på olika industrier.

Med tiden utkristalliserades de system som var tillräckligt tillförlitliga och OSE tecknade ett antal distributörsavtal med leverantörer av system. År 2001 installerades det första driftssystemet och antalet installationer har sedan växt i allt snabbare takt.

År 2009 skrevs avtal med B&B Electronics, som med en omsättning på över en halv miljard är en av världens största tillverkare av industriell kommunikationsutrustning. B&B är ett  snabbväxande bolag baserat utanför Chicago med Europakontor på Irland.

Open Systems Engineering Scandinavia AB
Maria Prästgårdsgata 1D

SE-118 52 STOCKHOLM

Tel. 08-756 47 70

www.opensystems.se

www.opensystem.dk

info(at)opensystems.se